Barcelona uzun süreden beri Arsenal’den istediği Hector Bellerin transferinde Arda Turan kozunu kullanmaya hazırlanıyor. İspanya basınının iddiasına göre, Bellerin'i kadrosunda görmek isteyen Barcelona'nın, İspanyol yıldızı transfer etmek için Arda Turan'ı takasta kullanacak.

Radyo Barcelona’nın iddiasına göre Katalan ekibi Bellerin için istenen 40 milyon Euro’yu ödeyebilecek durumda değil. Ancak Arsenal’in Arda Turan’ı istediğini bilen Barcelona bu transferi Türk oyuncu sayesinde 25 milyona bitirmeyi planlıyor.

Mesut Özil’in sezon sonunda ayrılmasını bekleyen Arsenal onun boşluğunu Arda Turan ile doldurmak istiyor. Milli futbolcunun, Barcelona ile 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Bu sezon gösterdiği performansla kariyerinin en golcü sezonunu geçiren Arda Turan, 29 maçta Barcelona forması giydi ve 13 gol atıp 7 asist yapma başarısı gösterdi.

Arsenal'in en potansiyelli genç oyuncularından kabul edilen Hector Bellerin ise Londra ekibinde 31 maçta forma şansı buldu ve 3 asist yaptı.(internetingazetesi)