Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Medipol Başakşehir-Bursaspor maçı olumsuz hava koşullarından dolayı hakem kararıyla tatil edildi.


Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında lider Medipol Başakşehir, Bursaspor'u konuk etti. 19.00'da başlayan müsabaka, olumsuz hava koşulları nedeniyle hakem Halis Özkahya tarafından 5. dakikada durduruldu.

Oyuncular ve hakemler soyunma odasına gitti. Yapılan görüşmelerin hakem Özkahya, iki takım temsilcilerine maçın tatil edildiğini bildirdi.

Tatil edilen mücadelenin yarın aynı saatte 5. dakikadan itibaren oynanması planlanıyor.

Bursaspor takım kaptanı Ertuğrul Ersoy, maçın tatil edilmesinin doğru bir karar olduğunu belirterek, "Başlangıçta hava iyiydi ama birkaç dakika sonra çok bozdu. Rüzgar bize doğru esmesine rağmen biz sahada kalmak istedik ama Halis Hoca takdir hakkını kullandı. Şimdi bakınca duracak gibi de görünmüyor, doğru bir karar oldu." dedi.

Medipol Başakşehir başkanı Göksel Gümüşdağ müsabakanın görüş mesafesi sebebiyle ertelendiğini vurgulayarak. "Yağan kar değil, görüş mesafesinden dolayı maç ertelendi. Biz yine Ali Ay başkanımızı burada misafir etmekten mutluluk duyacağız." ifsdelerini kullandı.
 

"BEN OLSAM OYNATIRDIM"

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise aynı fikirde değildi. Tecrübeli teknik adam ertelenen maç sonrasında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aybaba, hakem Halis Özkahya'yı kastederek "Onun için de avantajdı, nasıl olsa görmüyorlar, mazeretleri vardı. Ben olsam oynatırdım, 'gözüme kar geldi' derdim, geçer, giderdim. Bahane hazırdı" dedi.

Kendilerinin daha kötü şartlarda oynadıklarını belirten Aybaba, "Hoca bize göremediğini söyledi. Böyle devam etmenin mümkün olmadığını söyledi. Biz oynayalım istedik, çok engelleyici bir şey bize göre yoktu ama yöneten öyle uygun görünce, fazla da yapacak bir şeyimiz yok doğrusu. Bu hava ne ki, biz ne havalarda oynadık" diyerek açıklamalarıyla maç sonuna damgasını vurdu.