Tuğçe ve Büşra cinayetinin katil zanlıları serbest bırakıldı!

Serap Paköz'ün sunumuyla hafta içi her gün Tv 8 ekranlarında yayınlanan "Gerçeğin Peşinde" programına "Balıkesir'de işlenen Tuğçe ve Büşra cinayetinde katil zanlıları serbest bırakıldı!" haberi damgasını vurdu.

Serap Paköz; "Balıkesir cinayetini hatırlıyorsunuz... 11 yıl önce Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde Karacalar mahallesinde okula giderken kaybolduktan 44 gün sonara bir menfezde cesetleri bulunan ilkokul öğrencileri 10 yaşındaki Büşra Karabacak ve aynı yaştaki kuzeni Tuğçe Yıldırım'ın katil zanlıları olarak 6 kişi gözaltına alınmış, 11 günlük gözaltı süresinin ardından 4 zanlı tutuklanarak cezaevin gönderilmişlerdi. Bu zanlılar 38 günlük tutukluluğun ardından serbest bırakıldılar" sözleriyle, Tuğçe ve Büşra cinayetinde katil zanlılarının serbest bırakıldığını açıkladı.
 
Tuğçe'nin annesi Ayşe Yıldırım, Büşra'nın annesi Hanife Karabacak ve babası Mustafa Karabacak ile ailelerin avukatı İbrahim Erenci bugün stüdyodaydılar.

Prof. Dr. Ersi Abacı Kalfaoğlu: "Raporumun arkasındayım"

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konu ile ilgili görevlendirdiği Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ersi Abacı Kalfaoğlu üniversite laboratuvarından canlı yayına katılarak şu açıklamaları yaptı:  "Hala bu davanın bilirkişisi niteliğindeyim. Hala bu dava ile ilgili görüş bildireceğim bu nedenle durumu koruyarak sizlere açıklama yapacağım. Elimizde 11 yıl önce Adli Tıp Kurumu'nun verdiği rapor var. Gördüm ki orada bir değerlendirme hatası var. Daha önce sizinle paylaştığım gibi o rapor derki; kızın tırnağının arasında iki insanın erkeklik özellikleri var. Erkeklik özellikleri kişilerle tutmaktadır, diğer özellikleri tutmamaktadır. Adli Tıp Kurumu'nun birinci raporunda değerlendirme hatası var. Biz bu verilerin nasıl hatalı bir şekilde değerlendirildiğini hazırladığımız raporda bildirdik.  Adli Tıp Kurumu verdiği ilk raporda; "Bu insanlar olamaz" derken, şimdiki raporunda; "Bu insanlar olabilmesi için yeterli kanıt yoktur" diyor. Adli Tıp Kurumu'nun kendi ile çeliştiğini mahkemeye bildireceğim. Ben raporumun arkasındayım, adalet yerini bulacaktır."

Ailelerin avukatı İbrahim Erenci ise;  

"Adli kontrol şartı ile bırakıldılar. Yurt dışına çıkış yasakları var. İşlenen suçun vahameti düşünüldüğünde uygulanan tedbir yetersizdir. Alternatif seçenekler vardı; elektronik kelepçe, ev hapsi uygulanabilirdi. Ortada iki farklı rapor var. Hukuken dosyanın Adli Tıp Genel Kuruluna gönderilip, buradan gelecek raporun beklenmesi doğru olurdu" dedi.

 
Tuğçe ve Büşra'nın acılı aileleri gözyaşları dökerken; "Tüm Türk halkı bizim yanımızda oldu. Birlikte ağladık, aldığımız habere birlikte sevindik. Bizim acımız biraz olsun dinmişti, yeniden tazelendi. Adalet istiyoruz" dediler.

Ailelere destek olan Serap Paköz; "Hiçbir şey sona ermiş değil, hep ne diyoruz gerçeğin peşindeyiz. Adalet yerini bulacaktır, suçlular cezalandırılacaktır" dedi.