Audi Skysphere modelini tanıttı. Dikkat çeken tasarımı ve ilgi çekici görünüşüyle araba tutkunlarını mest etti. Yeni konsept araç ailesinin ilk üyesini Skysphere lüks segmentteki geleceğini simgeliyor. Elektrikli, iki kapılı bu convertible modelin iç mekanı, sağladığı etkileşimli alanıyla adeta bir deneyim merkezi..

 

Audi skysphere konsept, meselenin sadece sürüş dinamiklerinde ulaşılan nokta olmadığını, asıl hedefin yolculara, yolculukları sırasında birinci sınıf ve eşsiz deneyimlemeler sunabilme olduğunu gösteriyor.
Yolculara maksimum özgürlük sağlamak amacıyla konsept model, değişken dingil mesafesi sayesinde, Grand Touring ve Sports olmak üzere iki farklı sürüş moduyla tasarlanmış. Elektrik motorları, birbiri içine geçebilen gövde yapısı ve çerçeve bileşenlerini içeren sofistike bir mekanizma, dingil mesafesini ve otomobilin dış uzunluğunu 250 milimetre değiştirmeye olanak tanıyor. Aynı zamanda, konforu ve sürüş dinamiklerini artırmak için aracın yerden yüksekliğinde de 10 milimetreye kadar ayarlama imkanı bulunuyor. Bir düğmeyle iki farklı sürüş modu arasında seçim yapmak mümkün. Sürücü ister 4,94 metre uzunluğundaki e-roadster aracını azaltılmış dingil mesafesiyle "Sports" modunda, çevik bir sürüşle kullanabiliyor; isterse de gökyüzünü ve manzarayı seyrederken, kusursuz bir şekilde entegre edilmiş dijital ekosistemin sunduğu hizmetlerin tadını çıkarırken, otonom “Grand Touring” sürüş modunda, 5,19 metrelik bir GT'de yolculuk yapmayı seçebiliyor. GT modunda, direksiyon simidi ve pedallar görünmez bir alana hareket ediyor. Audi skysphere, sensör sistemiyle otomatik olarak yola ve trafiğe dikkat ediyor ve yolcuları güvenli bir şekilde varış yerlerine götürüyor. Lüksün yeni ve çağdaş bir yorumunun sunulduğu iç tasarımda dijital ekosistem, aracın yolcuları için benzeri görülmemiş özgürlük ve deneyim dünyası sunuyor. Audi'nin kendi hizmetlerinin yanısıra, farklı dijital hizmetleri de entegre ettiği modelde neredeyse sonsuz sayıda deneyim mevcut. Yolcular, yoldaki izlenimlerini, iç mekan ve çevre görüntüleriyle birlikte sosyal medya aracılığıyla paylaşabiliyor. Konsept model, sürüşün ötesine geçen günlük görevleri de üstleniyor: otonom Audi skysphere konsepti, yolcularını varış noktalasıyla ilgili bilgiler alarak alıyor, park etmeyi ve şarj işlemlerini de kendisi gerçekleştiriyor. Audi skysphere'in aktif süspansiyonu, aracın yol tutuş özelliklerinin çok yönlülüğünde önemli bir rol oynuyor. Seyir halindeyken, yol yüzeyindeki pürüzleri ve dalgalanmaları telafi etmek için tekerlekler tek tek seçilerek, kaldırılıyor veya indiriliyor.

 audi skysphere modeli tanıtım