Gazetecilikte imza attığı projelerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü gazeteci ve öğretim üyesi Atilla Girgin ile ilgili bilgiler internette kullanıcılar tarafından sıklıklar araştırılıyor. Peki Atilla Girgin Kimdir? Kaç yaşındadır? Nerelidir? Cevaplar haberimizde..

 

Gazetecilikte imza attığı projelerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü gazeteci ve öğretim üyesi Atilla Girgin ile ilgili bilgiler internette kullanıcılar tarafından sıklıklar araştırılıyor. Peki Atilla Girgin Kimdir? Kaç yaşındadır? Nerelidir? Cevaplar haberimizde..

 

Atilla Girgin Kimdir? Kaç yaşındadır? Nerelidir?

 

Profesör Doktor Atilla Girgin 1946'da İzmit'te doğan Türk gazetecisidir.  1965’de Saint Joseph Fransız Lisesi’nden, 1969 yılında da, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksekokulu’ndan mezun oldu. 1968 yılında, üniversite öğrencisiyken Anadolu Ajansı'nda gazeteciliğe başlayan Girgin, 1973’te devlet bursu kazanarak Fransa'ya gitti. Girgin, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ögretim üyesidir. Sorbonne Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde öğrenim görürken, bir yandan da Régie Autonome des Transports Parisiens (RATP) Şirketi’nde yöneticilik stajı yaptı. 1975 yılında, Anadolu Ajansı’nda gazeteciliğe yeniden başlayan Atilla Girgin, 1985 yılı başında, “Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü” görevine getirildi. Girgin’in, “Türkiye’de Yerel Basının Gelişmesi”, “Haber Yazma Teknikleri”, “Yazılı Basında Haber ve Habercilik Etik’i”, “Türk Basın Tarihi’nde Yerel Gazetecilik”, “Haber Yazmak”, “Uluslararası İletişim, Haber Ajansları ve Anadolu Ajansı” ve "Söyleşi mi Röportaj mı?" konularında yayımlanmış bilimsel kitapları bulunuyor. Atilla Girgin ayrıca, 2003 yılının başında, mesleki ve özel anılarından oluşan 41 öykülük “Gazeteci Olmak Önce Adam Olmak Demektir” adlı bir kitap yayımladı.

 

Evli ve bir çocuk babası olan Girgin, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Ankara Gazeteciler Cemiyeti, İletişim Araştırmaları Derneği (ILAD), Türkiye Bilişim Derneği, Basın Enstitüsü Derneği ve Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi, Basın Konseyi ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyesidir. Prof. Dr. Girgin aynı zamanda, ünlü oyuncu Kaan Girgin'in babası olup, kendi ölüm ilanını ölmeden önce yazıp hazırlamış olan belki de tek kişidir.