Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Başkanı Eda Ersoy Tombakoğlu ve beraberindeki heyet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı ziyaret etti.

Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Başkanı Eda Ersoy Tombakoğlu ile yönetim kurulu ve dernek üyelerinden oluşan heyet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı ziyaret ederek derneğin proje ve faaliyetlerinden bahsetti; yeni projelerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.
"Öncü ve rol model kadınlar bir araya gelecek"


Bakan Sayan Kaya'yı makamında ziyaret eden ASİAD adına Yönetim Kurulu Başkanı Tombakoğlu kısa bir konuşma yaptı. Tombakoğlu, derneğin yeni yılda gerçekleştirmeyi planladığı projelerine değinerek şunları söyledi:


 "ASİAD olarak üyelerimizle birlikte farklı sektörlerde faaliyet gösteriyoruz. Pek çok konuda proje çalışmalarımız devam ediyor. 2017 ajandamız oldukça dolu. Ancak en yakın etkinliğimiz 1-2 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek olan ASİAD Kadın Zirvesi. Bu zirve üniversiteleri, bürokrasiyi ve iş dünyasını bir araya getirecek önemli bir organizasyon. Ülkemiz kadınları için söylenecek o kadar çok şey var ki… Darbe girişiminde devletimizin ve milletimizin dirayetli duruşu ile kadınlarımızın verdiği destansı bir mücadele var. Korkusuzca tankları durduran o asil duruşun kaynağı Türk kadınlarını vatanlarına olan aşkı, milletine olan sevdası ve demokrasiye olan inancı  ve hepsinden önemlisi taşıdıkları çok büyük yürekleridir. Biz, Türkiye olarak kadın konusunu her zaman küresel ölçekte gündemde tutmaya büyük gayret gösteriyoruz. Geçtiğimiz yıl, dönem başkanlığını yaptığımız G-20 W-20 bünyesinde, Türkiye’nin öncülüğünde ilk kez Kadın-20 platformu kuruldu. Bu kapsamda çok sayıda toplantı ve organizasyon yapıldı. Özellikle katılımcılara ve dünya liderlerine, 2025’e kadar, kadınların işgücüne katılımını yüzde 20 oranında artırmak gibi küresel hedefler önerildi. ASİAD olarak bu konuda  çözüm üretmek, görüş alışverişinde bulunmak, katılımcıları üzerinde düşünmeye sevk etmek amacıyla 1-2 Mart tarihlerinde gerçekleştireceğimiz Kadın Zirvesi bu bağlamda bizim için büyük önem taşımaktadır. Zirvede alanında büyük başarı göstermiş kadınları bir araya getireceğiz "dedi.

Sayan Kaya'dan referanduma destek talebi

ASİAD'ın ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren Bakan Sayan Kaya anayasa değişikliği ve referandum sürecinde dernek üyelerinden destek talep etti. Geçmişteki siyasi krizleri hatırlatan Bakan Sayan Kaya,"Referandum sürecinde iş adamlarının desteklerine ihtiyacımız var. Biz bu değişikliği Sayın Erdoğan için değil sonraki süreçler için de istiyoruz. İki başlı bir sistemin Türkiye'nin istikrarına sunacağı bir kazanç yok. Belirsizliği ortadan kaldırmak için bunu yapıyoruz. Koalisyonların zararlarını ülkemizden uzak tutmuş olacağız.Bu durum bir parti meselesi değil, Türkiye meselesi. Bu hepimizin istikbali için bir düzenleme olacak." dedi.