Gaziantep’in meşhur Antep fıstığı cep yakıyor. Antepfıstığı altın gibi değerli oldu. Gaziantep’te bu sene antepfıstığının fiyatlarının artması üzerine Gaziantepli baklavacilar fıstıklı baklava ya zam yapmayacaklarını belirttiler.

 

Kilosu 35 TL’den olgunlaşmış antepfıstığı vatandaşı ekonomik olarak tedirgin ediyor ancak sevindirici haber baklavacılardan vatandaşa duyuruldu. Antepfıstığı rekolte olarak bu sene beklentilerin çok altında olması sebebiyle bazı bölgelerde verim %50 bazı bölgelerde ise bunun çok daha altında rekoltelere sebep oldu fıstık sezonu istenildiği gibi geçmediği için Buda fıstık fiyatlarında otomatik olarak artışa neden oluyor.

Mevcut klasik baklava fiyatı 95 TL’den satışa sunulurken ürün çeşidine göre değişiklik göstermekte. 95 TL’den başlayan fıstıklı baklavanın kilosu 150 TL’ye kadar çıkabiliyor.Baklavacılar ise bu durumdan zarar edeceklerini düşünseler de vatandaşı mağdur etmemek namına fiyatlarda bir oynama yapmıyorlar. Gaziantep’te ise bir sürü meşhur Baklavacı mevcut. Her birinin tadı ayrı bir güzel, her birinde farklı lezzetler bulmanız mümkün tavsiyemiz Antebe gitmeden önce aç kalmanız nedeni ise Antebe gittiğinizde o kadar çok yiyecek bulacaksınız ki hangi birini yiyeceğinizi şaşırıyorsunuz.