Son dakika! Ankara'da dev FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki FETÖ/PDY' na ilişkin soruşturmalar kapsamında; Ankara merkezli 20 ilde Bilim Sanayii veTeknoloji Bakanlığı çalışanı ByLock kullanıcısı 59 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı işlemlerinin sabah saatlerinde başladığı belirtildi. Öte yandan Sakarya merkezli 5 ilde, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 17 şüpheliden 7'si tutuklandı.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının kamu kurumlarındaki FETÖ soruşturmaları kapsamında, ByLock kullandıkları tespit edilen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 50'si eski, 59 çalışanı hakkında gözaltı kararı verilerek Ankara merkezli 20 ilde operasyon başlatıldı.

 

BİLECİK'TE FETÖ ŞÜPHELİSİ 11 KİŞİ ADLİYEDE

Bilecik merkezli 4 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 11 kişi adliyeye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri bir süre önce Bilecik, İstanbul, Bursa  ve Sakarya illerinde düzenledikleri eş zamanlı operasyonda aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldı. FETÖ/PDY şüphelileri, götürüldükleri TEM Şubesi'nde yapılan sorgulamalarının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

SAKARYA MERKEZLİ 5 İLDEKİ OPERASYONDA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

Sakarya merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 17 şüpheliden 7'si tutuklandı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye getirildi.

Savcılık sorgularından sonra nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüphelilerden B.B, M.B, C.C, Ç.Ç, E.E.Ç, E.Ç ve M.M.K. tutuklandı. Diğer sanıklar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Malatya ve Samsunda 1 Ağustos'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 3'ü kadın 15 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma çerçevesinde daha sonra 2 kişi daha yakalanmıştı.