Android Q Beta 3’ü bütün ayrıntıları ile baştan aşağı inceleyen geliştirici uzmanları, gizli bir Güvenlik Merkezi Uygulamasının var olduğunu testi ettiler. Safety Hub adıyla anılan bu uygulama sayesinde, yaşanması muhtemel trafik kazalarında hayat kurtarıcı bir etkiye sahip olduğu belirtildi.

Kodların incelenmesi ile  şu anda Safety Hub uygulaması Pixel cihazlara özel olarak yerleştirildiği görünüyor. Bu sebeple Android 10 otomatik kaza  uyarıcı özelliğinin ilk olarak tüm akıllı cihazlarda uyumlu olarak çalışmayacağını söylemek mümkündür. Şu anda bu uygulamanın Google tarımdan nasıl tasarladığı tam bilinmese de uygulamanın kaza anında GPS ile yerin belirlenmesi sağlanıyor olabilir. Yanlış alarma karşı ise ne gibi tedbirler alınıyor bu durum hakkında net bir şey yok. İlk olarak deniliyor, çünkü Google bazı akıllı cihazların özelliklerini  bir zaman sonra bütün herkesin kullanacağı şekilde kullanıma sunuyor. Bu sebeple Pixel cihaz kullanıcılarına sunulduktan belirli, bir zaman sonra Android 10 ile çalışan tüm akıllı cihazlara bu uygulamanın gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Apple Watch’ın kalp EKG’sı çekmesi ve akıllı cihaz üreticilerinin dijital ferah tarzı uygulamalar ile cihaz kullananların cihazların başında geçirmiş oldukları zamanı kontrol etme imkanına sahip olmaları, insan sağlığına verilen önemin ne kadar önemli olduğunu bizlere gösteriyor.