Almanya'da İçişleri Bakanlığı Adalet Bakanlığı ve Aile Bakanlığı tarafından hazırlanan, ırkçılık ve nefret suçlarına karşı mücadele kapsamında önlem paketi hazırlandı. Mücadelenin daha da artırılması amacıyla hazırlanan önlem paketi bakanlar kurulu tarafından kabul edildi.

Almanya Basın Merkezi'nden aktarılan bilgilere göre, Bakanlar Kurulu'nun kabul ettiği önlem paketinde internet üzerinden işlenen suçlarda yer alıyor. Siber alanda işlenen suçlarla İlgili Federal Kriminal Dairesinde yeni bir birim kurulacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada, sosyal medya üzerinden nefret söylemleri ırkçılık ve ölüm tehditleri gibi anayasaya göre suç sayılabilecek tüm paylaşımların, internet sağlayıcıları tarafından yeni kurulacak olan merkeze bildirilmesinin zorunlu kılınacağını belirtti.

Ateşli silahlar konusunda da ilgili düzenlemenin bir an önce hazırlanacağı belirtildi. İç istihbarat servisi olarak ırkçılıkla mücadelenin daha da yoğunlaştırılacağı, eyalet ile federal düzeydeki tüm güvenlik birimlerinin bilgi alışverişi sağlayacağı kaydedildi.

Tehdit Büyüktür

Aşırı sağ, Yahudi düşmanlığı, ırkçılıkla mücadele konusunda sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan etkinliklere de desteğin artırılacağı belirtildi. Bunun yanı sıra güvenlik birimlerindeki personellerinin de artırılmasının planlandığı açıklandı.

3 Bakanlığın katıldığı, Federal Basın Merkezinde düzenlenen basın toplantısında aşırı sağ tehlikesine işaret edildi. Almanya'da aşırı sağ ve ırkçılıktan dolayı kaynaklanan tehdit büyüktür denildi. Bu tehdidin Almanya için büyük bir sorun oluşturduğunu ve bundan sonuçlar çıkarılması gerektiği belirtildi. Ayrıca bakan Seehofer, mücadele ile ilgili hazırlanan önlem paketinin hızlı bir şekilde kabul edilmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Nefret Ve Kışkırtıcı Paylaşım

3 hafta önce Almanya'nın Helle kentinde meydana gelen bir sinagoga yönelik yapılan saldırıya da işaret edildi. Bakan, Almanya'daki sinagogların korunması için gerekli önlemlerin alındığını belirtti. Ayrıca Almanya'da bulunan tüm kilise ve camilerin de aynı şekilde korunması ve gerekli güvenliğin sağlanması gerektiğini ifade etti.

Adalet bakanı Lambrecht ise sosyal medya üzerinden yapılan ırkçı ve kışkırtıcı paylaşımlara izin verilmemesi gerektiğini belirtti. “Sosyal medya yasal boşluğun olduğu bir alan değildir” sözlerini kullandı.