İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Erdoğan'ın Putin ile görüşmesini eleştiren Akşener, "Dostun Putin kapıda beklemeni herkese gösterip bizi rezil etti" dedi. Akşener sözlerinin devamında "Sen ayaklarına gidip onlara nasıl teşekkür edebildin? Yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Akşener, "Bugün kadına şiddet varsa, Türkiye düşüyor, bugün kadın ölüyorsa Türkiye ölüyor demektir" ifadelerini kullandı.

MOSKOVA'DAKİ GÖRÜŞME

Bu cahillik Putin ziyaretinde bir kez daha kendini gösterdi. Soçi’ye uymayan Rusya ve Esad oldu, görüşme talebini yapan biz olduk. Moskova’da kazanan Rusya ve Esad oldu geri adım atan biz olduk.

Biz Türkler tarihimizde çok savaşlar kaybettik ama onurumuzu hiçbir kapıda bırakmadım. Altı yüz yıllık devletimizi kaybettik ama onurumuzu hiçbir kapıda bırakmadık. Tarih boyunca kaybettiklerimizin yerine yenilerini koyabildik, yeni bir cumhuriyet kurduk. Bu nedenle Rusya’ya giderken milletçe senden tek bir beklentimiz vardı canını ortaya koyan Mehmetçik kadar onurlu olmandı.

"ONLAR SANA KAPI ÖNÜNDE BEKLEMEYİ LAYIK GÖRDÜ"
Moskova görüşmesi öncesinde, Kremlin'de Putin tarafından kapıda bekletildiğine ilişkin Rossiya kanalında yayımlanan görüntülere değinen Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Biz Türkler tarihimizde çok savaşlar kaybettik ama onurumuzu hiçbir kapıda bırakmadım. Altı yüz yıllık devletimizi kaybettik ama onurumuzu hiçbir kapıda bırakmadık. Tarih boyunca kaybettiklerimizin yerine yenilerini koyabildik, yeni bir cumhuriyet kurduk. Bu nedenle Rusya’ya giderken milletçe senden tek bir beklentimiz vardı canını ortaya koyan Mehmetçik kadar onurlu olmandı. Sense gittin o onurun onda birini masa başında gösteremedin. Gittik kapılarda bekletilmeye razı olup üstüne bir de kabul edildiğiniz için Putin’e teşekkür ettin. Dostun Putin kapıda beklemeni bütün herkese gösterip bizi rezil etti. Sayın Erdoğan hani itibardan tasarruf olmazdı? Onlar sana kapı önünde beklemeyi layık gördü, sen ayaklarına gidip onlara nasıl teşekkür edebildin? Yazıklar olsun."