Akıllı telefonlar iyiden iyiye hayatımıza yerleşmeye başlamasıyla birlikte en fazla üzerinde durulan ve büyük merak konulardan biri olan telefonların etrafımıza yaydıkları radyasyon miktarı yani kelime anlamı SAR değerlerinin ne kadar olduğudur. Ara sıra gündeme gelmesi  ile oluşan tartışma geçmişte olduğu gibi yine başladı. Cebimizde telefon taşımanın olumsuz yanları var mıdır sorusunu sizlerle inceleyelim.


Cebimizde Telefon Taşımanın Olumsuz Yanı Nedir ?


Geçtiğimiz yıllarda sıkma gündeme gelen FCC tarafınca son olarak belirlenen ve en fazla olması gereken SAR değerleri cihazların en fazla yaydığı radyasyon değeri 1.6W/Kg olarak kesin olarak ifade edilmişti. Avrupa’da belirlenen sınır ise 2W/Kg olarak açıklanmıştı.
Bilindiği üzere her sene içerisinde yeni piyasaya çıkan akıllı cihazlar FCC tarafından test aşamalarına tabii tutuluyor.

Ayrıca, bir önceki cihazların yeni üretilen cihazlarla beraber belirli aralıklarla kontrol edilmesi de bunlardan biridir. Geride kalan günler içerisinde Amerikalı bir şirket Samsung ve Apple markalı cihazların açıklanandan daha fazla SARdeğerine sahip olduklarını  iddia ederek radyasyon değerlerinin zararlı yanlarına ait tartışmaları yeniden başlatmış oldu.