Abalıoğlu Yağ, dünyanın en önemli gıda ihtisas fuarları arasında yer alan SIAL Paris’te bu yıl da yerini aldı. İhracat ağını genişletmeyi hedefleyen Abalıoğlu Yağ, uluslararası pazarlara ayrıcalıklı bir giriş avantajı sunan fuarda, birçok ülkeden sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

 

İzmir Aliağa'da bulunan, geniş kapasite ve ileri teknolojiye sahip bitkisel yağ tesisiyle Türkiye'nin büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Abalıoğlu Yağ, dünyanın sayılı gıda fuarlarından biri olan SIAL Paris’te sektörün devleriyle buluştu. Fuarda Uluslararası Lezzet Enstitüsü (International Taste Institute) tarafından tescillenen ürünlerini yeni pazarlara tanıtma fırsatı bulan Abalıoğlu Yağ, ziyaretçilerden tam not aldı.

“Yeni iş birlikleriyle ihracat hacmimizi artırarak yolumuza devam etmek istiyoruz” diyen Abalıoğlu Yağ Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Aykut Boz, “SIAL Paris vesilesiyle Abalıoğlu Yağ lezzetini Avrupa ile buluşturmaktan dolayı mutluyuz. Köklü geçmişimiz, işimize gösterdiğimiz özen, teknoloji ve insan kaynağına yaptığımız yatırımlar ve engin bilgi birikimimiz sayesinde sadece ülkemizde değil, global pazarlarda da istikrarlı büyüyoruz. Bugün 30’dan fazla ülkeye ihracat yapıyor, Avustralya, İngiltere, Japonya, Mauritius ve Maldivler gibi dünyanın dört bir yanındaki pazarlara Abalıoğlu farkını tanıtıyoruz. SIAL Paris, ürünlerimizi dünyaya tanıtmak, yeni pazarlara ulaşmak ve yeni satış kanallarına girmek için önemli bir fırsat oldu” açıklamalarında bulundu.

 

Abalıoğlu Yağ Hakkında:

 

Abalıoğlu'nun sanayicilikteki köklü geçmişi ve deneyiminin bir sonucu olarak İzmir'de kurulan Abalıoğlu Yağ; işine gösterdiği özen, teknoloji ve insan kaynağına yaptığı yatırım sayesinde kuruluşundan kısa süre sonra Türkiye yem sektörünün lider hammadde tedarikçisi haline gelmiştir. Kurduğu ve geliştirdiği uluslararası ilişkiler sayesinde Türkiye'nin büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Abalıoğlu Yağ, insanların sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmesine katkıda bulunmak misyonuyla bitkisel yağ alanında büyük bir yatırım yapmıştır. İzmir Aliağa'da Türkiye'nin en geniş kapasiteli ve en yüksek teknolojisine sahip bitkisel yağ tesislerinden birini kuran Abalıoğlu Yağ, bu tesiste Abalı Yağ markasıyla ürettiği başta Ayçiçek Yağı olmak üzere bitkisel sıvı yağlar ile yemeklere değer katmaktadır.